Accreditatie Hogeschool van AmsterdamTijdens mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) was bij de docenten bekend dat ik naast mijn studie ook dtp’er/vormgever was. Nadat ik al was afgestudeerd, werd ik door de lector van CMV gevraagd of ik een klus voor hen wilde doen. Maar natuurlijk!

De klus betrof de lay-out van een kritische reflectie in de huisstijl van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Een kolfje naar mijn hand! Deze reflectie was bedoeld voor de op handen zijnde accreditatie van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming, de opleiding die ik net had afgerond.

De huisstijl was sinds mijn afstuderen veranderd en overkoepelend voor de HvA dus na opvraag van de richtlijnen en voorbeelden ging ik aan de slag met het stramien, typogrammen en beeldverwerking in de driehoek designelementen. Uiteindelijk kwamen er ook nog 2 bijlagen en 9 tussenbladen voor de bijlagen bij in dezelfde driehoekstijl. Het document is door de eigen printshop van de HvA geprint en van ringband voorzien en aangeboden aan het auditpanel. En ze zijn geslaagd!

Bekijk ook het proefschrift van Wineke Smid.