Diverse magazinesVanaf mijn allereerste baan speelde het opmaken van magazines en vaktijdschriften een hoofdrol. Eerst zelfs nog in zwart-PMS, later in full color. Bij verschillende werkgevers produceerde ik magazines of vaktijdschriften.

Veel van de vaktijdschriften die ik in de loop der jaren gemaakt heb, zijn helaas met verhuizingen verloren gegaan, evenals hun actualiteit… Degene die het overleefd hebben en het tot de slider gebracht hebben, komen dus uit de oude doos! De vaktijdschriften Contec en Textielbeheer zijn het oudst. Deze produceerde ik bij mijn allereerste baan. Beiden werden in de beginjaren zelfs in zwart-PMS gedrukt, waarbij ik nog films moest controleren! Hoe old school is dat? De magazines werden gerestyled en gingen, voor die tijd, met hun tijd mee.

Bij mijn volgende baan was ik van begin tot eind verantwoordelijk voor twee van de zes magazines die zij uitbrachten: Eigen Rijder en EVO magazine. Beiden kwamen maandelijks uit, waarbij ik naast lay-out, restyling en drukwerkbegeleiding ook persberichten redigeerde/herschreef. Daarnaast ondersteunde ik mijn collega’s bij de tweewekelijkse en maandelijkse magazines die zij uitbrachten (onder andere De nieuwe Drogist en Marketing Results, vaktijdschriften voor de drogisterijbranche).

Bekijk ook Nobiles Magazine.