NL-ATSA.orgEerder produceerde ik het proefschrift voor Wineke Smid. Zij is tevens voorzitter van NL-ATSA, een vereniging die zich inzet voor de preventie van zedendelicten. Het bestuur vroeg mij – naast een huisstijl – hun website te ontwikkelen.

De wensen voor de website waren simpel: geen poespas, lean & mean werd gezegd, en een simpelere versie van de Amerikaanse ATSA.com. NL-ATSA wil met de website internationale kennis en ervaring in haar vakgebied delen in Nederland en Belgiƫ en de aanwezige kennis en ervaring hier ook weer terugkoppelen naar het internationale veld. Het downloaden van publicaties en aanmeldformulieren voor congressen en werkgroepen waren dan ook een wens.

De keuze voor een website in WordPress was snel gemaakt. Ik kon zo mijn eerder opgedane ervaring – namelijk het bouwen van mijn eigen site – verder ontwikkelen en het bestuur van NL-ATSA kon zo in de toekomst ook teksten aanvullen of veranderen. Hiertoe maakte ik ook een handleiding die het bestuur wegwijs maakt in de admin van WordPress. De website is sober, hetgeen ook past bij het zeer gevoelige onderwerp, en opgebouwd uit de twee kleuren van het logo en een derde complementaire blauwtint. Het logo leende zich goed als animatie in de header, iets dat Wineke graag zag. De website is nog volop in ontwikkeling en wordt nog aangevuld met publicaties, links en fomulieren.

Bekijk ook ChessVibes.com en Intihuahuacuna.org.

Andere websites
Voor Nobiles Media ontwikkelde ik het platte design voor 360inc.nl en Recruitr.nl (bestaan helaas niet meer).