Sla met suiker – Annemarie HeringOp 72-jarige leeftijd publiceerde Annemarie Hering in 2016 de autobiografie Sla met suiker. De vormgeving ervan nam ik voor mijn rekening.

Annemarie Hering vertelt in Sla met suiker een deel van haar levensverhaal en de worsteling van haar coming out, wat in die tijd nog best een taboe was. Het moet verwarrend zijn geweest om te ontdekken dat je ‘anders’ bent. Zij schrijft heel helder, liefdevol en met humor. Een glimlach hier en daar is niet te onderdrukken. Verkrijgbaar als boek & ebook op Boekenbestellen.nl

De opmaak van het proefexemplaar was linkslijnend. Om de leesbaarheid te vergroten, veranderde ik de opmaak naar uitvullen met inspring. Annemarie scheidt sommige alinea’s door middel van een sterretje. In het gedrukte boek zijn deze vervangen door een lepel, een referentie naar het omslag (in het e-book is het sterretje gehandhaafd). Dit omslag, eerder gefotografeerd en opgemaakt door Karel Gillissen, heb ik opnieuw opgezet en passend gemaakt voor de dikte van het 254 pagina’s tellende binnenwerk. Ik heb de tekst opnieuw gezet en aangevuld met reviews, het zwart bijgewerkt en de kleuren verdiept.

Voor haar boekpresentatie tijdens Europride 2016 maakte ik een roll-up banner en een signeer-affiche. Daarnaast ontwikkelde ik ter promotie flyers & posters, welke verspreid zijn in onder andere boekwinkels en bibliotheken.

Bekijk ook het Proefschrift van Wineke Smid en Boeken.