IntiHuahuacuna.orgIn 2004 vertrok ik voor een maand naar Latijns-Amerika. Ik bezocht toen het Peruaanse opvanghuis Inti Huahuacuna. Bij thuiskomst bood ik Stichting Inti Huahuacuna aan een donatie te doen om een website te realiseren.

Stichting Inti Huahuacuna (sinds 2003) is een kleine ontwikkelingsorganisatie die tot 2014 financiële steun realiseerde voor, en beleidsondersteuning bood aan, de zusterstichting in Cusco, Peru (sinds 1999). Ze kwamen op voor de groep kansarme straatverkopertjes in Cusco. Inti Huahuauna betekent ‘kinderen van de zon’.

Toen in 2005 een bevriende websitebouwer aanbood de site te willen maken, konden we samen aan de slag! Kleur en stijl baseerden we op een tekening van een Nederlandse kunstenares, die door een Peruaanse schilderes op een muur in het opvanghuis geschilderd is. Een kind maakte het logo. De site moest met de vrolijke kleuren hoop op een mooie toekomst uitstralen. In 2007 was het dan zover: IntiHuahuacuna.org kon live. Sindsdien doneer ik de kosten van de hosting.

Van begin tot eind nam ik plaats in de denktank (inhoud website, vormgeving) en bood ik ondersteuning aan de websitebouwer (ontwerp, kleurcodes, openingsbeeld en headers). Ook strakte ik het logo en muurschildering op voor het openingsbeeld.

Noot: vanaf 2015 gaat de stichting in Cusco zelfstandig verder en richt de stichting in Nederland – die is omgedoopt tot Stichting Kinderen van de Zon – zich op steun aan andere projecten in Peru. De website zal daarom een andere look & feel krijgen.

Bekijk ook ChessVibes.com en NL-ATSA.org.

Andere websites
Voor Nobiles Media ontwikkelde ik het platte design voor 360inc.nl en Recruitr.nl (bestaan helaas niet meer).